top of page

Een huisdier houdt gezond!

Huisdieren zijn goed voor de gezondheid. De hond uitlaten of met de kat spelen staat garant voor het verbranden van extra calorieën. Na een liefdevolle blik van een harige vriend is een rotdag snel vergeten. 
 
Het houden van een huisdier en zelfs het kijken ernaar blijkt vooral goed voor hart en bloedvaten. Huisdierenbezitters hebben gemiddeld een lager cholesterolgehalte dan mensen zonder huisdier. Tijdens het aaien van een dier of het praten ertegen daalt de bloeddruk. Een effect dat zelfs optreedt bij het kijken naar vissen in een aquarium. Volgens een Amerikaans onderzoek onder mensen die een hartaanval hadden gehad was de overlevingskans van de mensen met een huisdier een jaar later vijfmaal groter dan die van hartpatiënten zonder huisdier.

 

En in tegenstelling tot wat altijd werd gedacht tonen recente studies aan dat kinderen die in hun eerste levensjaren opgroeien met een hond of kat minder vaak last hebben van hooikoorts, astma en/of een dierenallergie dan andere kinderen. Geen wonder dat patiëntjes op de kinderafdeling van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en in het Amsterdamse Emma Kinderziekenhuis hun huisdier op bezoek mogen hebben. Volgens het ziekenhuis is het bezoek van een hond, hamster of konijn goed voor het genezingsproces en het kan de opnameduur verkorten.

 

 

Een hond adopteren - Beslissing genomen?

 

Als de beslissing is genomen dat de hond er toch komt, denk dan eens aan een hond uit het asiel of een herplaatser. Zeker als het uw  allereerste hond gaat worden. Een pup is schattig maar niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er komt heel wat voor kijken om een pup op te voeden. Laat uw hond chippen en registreren indien dat nog niet is gebeurd en houd de gegevens bij! De website van de Nederlandse Databank Gezelschapdieren biedt de mogelijkheid om 24 uur per dag informatie op te vragen over de eigenaar van een gevonden huisdier als deze bijvoorbeeld vermist is of gevonden. Kijk ook eens op http://www.licg.nl over het houden van huisdieren.
         
Zorg tijdig voor vakantieopvang in een pension of particulier oppasadres!
 

Overweeg ook een ziektekostenverzekering

 
Hou er rekening mee dat ook uw hond ziek kan worden! Wij adviseren daarom altijd om te zorgen voor een financiële back-up van minimaal zo'n  € 1.000,00 om de dierenarts te kunnen bekostigen, want de dierenartsen rekenen woekerprijzen! Heeft u deze mogelijkheid niet, dan dient u de aanschaf van een hond, of het nu een pup is of een herplaatser, nog eens goed te overwegen. Immers, het is niet de bedoeling dat uw gezin er onder gaat lijden als uw hondje ziek wordt!

Alternatief:​ Overweeg om een ziektekostenverzekering voor uw hond te nemen om hoge medische kosten te dekken. Iedereen die wel eens een zieke viervoeter heeft gehad weet dat het aardig in de papieren kan lopen als de hond ziek wordt of een ongeluk krijgt. Er zijn echter nog een aantal ziektekostenverzekeringen voor huisdieren te vinden via een andere vergelijkingssite.

 

 

 

bottom of page